Tips voor toeristen

Hoi daar aan de andere kant! Mijn naam is Silvia en ik woon nu al bijna 5 jaar in de bruisende stad Amsterdam. Vaak zie ik heel wat toeristen rondlopen met een map in de hand om leuke plaatsen te vinden en ik dacht zo bij mezelf, laat ik een artikel schrijven om toeristen te helpen bij het vinden van de allerbeste ervaringen in Amsterdam.


Plaatsen om te bezoeken

Alhoewel ik al veel over het leven in Amsterdam heb geschreven op mijn Facebookaccount, word ik meestal gevraagd door vrienden naar tips over het bezoeken van plaatsen in Amsterdam. Mijn tips om het beste van deze prachtige stad te zien, gelden echter ook zeker voor bezoekende toeristen.

  • Ga de kanalen bezoeken en is het heerlijk zomerweer, neem dan een duik in het kanaal! Iets wat je niet vaak ziet gebeuren, maar er zwemmen wel degelijk mensen in de kanalen.
  • Voor de kunstliefhebbers, bezoek het Rijksmuseum!
  • Geschiedenisliefhebbers of liefhebbers van architectuur zullen zeker hun gading vinden in een fascinerende verborgen katholieke kerk die gebouwd werd in de zolders van 3 verschillende grachtenhuizen.
  • Natuurlijk is er ook het Anne Frank museum, maar hiervoor moet je wel van tevoren tickets kopen, of op het einde van de dag naar het museum gaan (rond 19 uur).
  • Verder houd ik het meest van het Vondelpark en Westerpark om een perfecte picknick te beleven!

Na het bezoeken, tijd voor verfrissing

In Amsterdam heb je heel wat geweldige brouwerijen met ongelooflijk lekker bier en uiteraard ook mooie oude cafés uit de 16de eeuw. Unieke bieren van Oedipus, Brouwerij ‘t IJ, Jopen, Gebrouwen door Vrouwen, Butcher’s Tears en De Prael kan je uitproberen in cafés als het Arendsnest of de vele brouwerijen zelf. En zodra je de Nederlandse cultuur begrijpt, raad ik aan om een oud bruin café (zo genoemd door de hoeveelheid hout dat gebruikt werd) binnen te stappen en heerlijke verse thee of een pint bier te bestellen. De cafés die ik sterk aanbeveel zijn De Blaffende Vis in de Jordaan en Papeneiland.

Ah, we moeten er geen doekjes om winden. Amsterdam staat bekend om haar vele coffeeshops. Kom je Amsterdam bezoeken met de bedoeling een joint uit te proberen? Zorg dan wel dat je het verschil kent tussen een koffiehuis, waar je een bakje koffie kan bestellen en een coffeeshop (geen spatie ertussen), dat meer een winkel is waar je marihuana kan kopen. Geloof me, je zou niet de eerste toerist zijn die in een koffiehuis marihuana gaat vragen!