Leven in Amsterdam

Vandaag leid ik mijn leven in Amsterdam, maar ik werd geboren in Leiden, ook een heel mooie stad maar dan wel helemaal anders dan Amsterdam. Om te studeren aan de universiteit moest ik verhuizen naar de meest bruisende stad van Nederland. Een verhuis die ik nooit meer zal vergeten en tot nu toe de meest spannende periode in mijn leven blijkt. Vooral dan omdat ik voor het eerst het ouderlijke nest verliet en op mezelf ging wonen. Nog nooit heb ik zoveel zenuwen, angst en vreugde tegelijkertijd gevoeld.

Sinds ik in Amsterdam woon en aan de universiteit Economie & Bedrijfseconomie studeer, voel ik me best wel trots. Niet alleen omwille van mijn studies, maar ook het op mezelf wonen in een grote stad als Amsterdam. Zoveel nieuwe avonturen en ervaringen zijn me al tegemoet gekomen! Voor het eerst alleen gaan wonen, ook al zijn er wel medestudenten in de buurt, betekende ook dat ik veel meer dingen alleen moest gaan doen. Bijvoorbeeld de was en zelf eten klaarmaken. In het begin was het dus toch wel een beetje vreemd om na jaren het ouderlijke nest te verlaten… wat al die tijd mijn comfortzone was!

De verhuis

Hieronder een stukje uit mijn dagboek over de verhuis van Leiden naar Amsterdam:

Eindelijk goed aangekomen in Amsterdam en mijn kamertje al heel erg knus ingericht. Wat is het heerlijk rustig en ik vind zelfs de tijd om te luieren in de stad! Om mijn vrije tijd zinvol te benutten, nieuwe mensen te leren kennen en wat geld te verdienen, heb ik zelfs al een leuke baan gevonden in een café op wandelafstand van het studentenhuis. Werken en studeren zal in het begin niet al te vlot verlopen, omdat ik dat in Leiden helemaal niet hoefde. Daar moest ik alleen studeren, naar huis gaan als het eten klaar was en lekker zorgeloos op stap gaan met mijn vrienden. Ik ben hier nog maar pas, maar merk nu al het verschil. Hier moet er zoveel gebeuren, alvorens ik wat tijd voor mezelf kan vinden. Toch maakt het me ook een stuk volwassener en ik ben best wel trots op de verantwoordelijkheid die ik zelfbewust neem in mijn nieuwe leven in Amsterdam.

De eerste dag op de universiteit was best wel eng, omdat ik niemand daar kende en uiteraard velen me wat vreemd aankeken. Maar ik heb er me zo snel mogelijk ingegooid om het ijs te breken en ondertussen heb ik al heel wat vrienden gemaakt. Ook in het studentenhuis trappen we best veel lol. En sinds kort heb ik een leuk halftijds baantje gevonden in het studentencafe op de hoek van onze straat. Ik leer dus heel wat mensen kennen…